خواص عسل برای معده: زخم معده، رفلاکس معده

دوستان عزیز می خواهیم در این مقاله در مورد خواص عسل برای معده صحبت بکنیم. بررسی های انجام شده در ارتباط با خواص عسل برای معده نشان می دهد می تواند در ترمیم و بهبود بسیاری از مشکلات بدن در بخش های مختلف تاثیر گذار باشد

همین موضوع سبب می شود این خوراکی شیرین جایگاه خود را از گذشته تا کنون حفظ کند و روز به روز راهکار های مختلفی برای استفاده بیشتر و بهره برداری بهتر از آن ارایه شود. در این مقاله در مورد خواص عسل برای زخم معده و خواص عسل برای ورم معده و خواص عسل برای رفلاکس معده و خواص عسل برای معده درد و خواص عسل برای نفخ معده صحبت خواهیم کرد.

یکی از خواص عسل طبیعی آن است که به خوبی مشکلات دستگاه گوارش را کاهش می دهد و نسبت به بسیاری از درمان های سنتی و همچنین دارویی مفید تر واقع شده است.

دستگاه گوارش بخش های مختلفی دارد وبه همین دلیل مشکلات گوارشی متفاوتی وجود داردکه فرد ممکن است با آن مواجه شود،نکته جالب این است که عسل در قسمت های مختلف دستگاه گوارش تاثیرات متفاوتی را ایجاد می کند.

بنابراین خوب است برای پیشگیری از مشکلات معده از عسل طبیعی استفاده کرد. از علایم مشکلات گوارشی می توان به

  • سوزش سرمعده
  • درد ورم معده
  • نفخ
  • اسهال و استفراغ
  • وجود خون در مدفوع

و مشکلات دیگری که به راحتی قابل تشخیص است اشاره کرد.

توجه داشته باشید که اگر قصد خرید عسل دارید، برای اینکه از طبیعی بودن آن مطمئن شوید حتما مطلب تشخیص عسل طبیعی را مطالعه کنید.

۱- خواص عسل برای زخم معده

زخم معده در اثر عواملی چون گرسنگی زیاد یافشار های عصبی ،باکتری های هلیکوباکتر پیلوری و ترشح زیاد اسید معده می تواند ایجاد شود.معمولا زخمها در قسمت اثنی عشر به وجود می آید و سوزش و خروج خون ،کاهش گلبول قرمز خون و در بیشتر مواقع استفراغ از علایم زخم معده واثنی عشر است.

پیشگیری از زخم معده با عسل

برای پیشگیری از زخم معده باعسل نیاز است تا هر روز قبل از وعده های غذایی عسل مصرف شود تا از خاصیت پوشش دهی آن بر جداره معده و همچنین خاصیت از بین بردن باکتری های هلیکوباکتر بهره بگیرید و معده را مقاوم کنید.

در درمان زخم معده داروهای کاهنده اسید معده تجویز می شود،عسل به طور طبیعی با تاثیر بردستگاه عصبی میزان اسیدمعده را کاهش می دهد و موجب التیام زخم های معده می شود. در درمان زخم معده از دمکرده ی برگ گزنه و عسل طبیعی استفاده می شود که به مرور زخم ها را ترمیم می کند.

همچنین توصیه می شود عسل رابه همراه موم آن مصرف کنید چراکه موم می تواند یک لایه اضافی برجدار معده ایجاد کند و از بافت آسیب دیده در مقابل اسید معده محافظت کند.

۲- خواص عسل برای نفخ معده

نفخ یکی از مشکلات دستگاه گوارش است که می تواند علایمی چون درد و خونریزی را به دنبال داشته باشد علاوه براین می تواند از کیفیت زندگی روزمره بکاهد و بر اعتماد به نفس فرد تاثیر بگذارد. در بیماری نفخ می تواند عوامل مختلفی دخیل باشد که یکی از آن بیماری التهاب روده است و دلیل دیگر آن می تواند اختلال در میزان باکتری های مفید روده باشد.

عسل التهابات سطح و درون بدن را التیام می بخشد و از طرفی با داشتن کربوهیدرات و الیگوساکارید عملکرد باکتریهای مفید روده ها بهبود می بخشد،با تنظیم فعالیت باکتری های روده نفخ کاهش می یابد.

ورم ونفخ در معده نیز رخ می دهد و با مصرف عسل در ابتدای صبح به صورت ناشتا می توان این مشکل را برطرف کرد. برای درمان عسل را با یک لیوان آبگرم (ولرم نزدیک به خنکی) پیش از صبحانه مصرف کنید.

۳- خواص عسل برا ی اسهال

یکی دیگر از خواص عسل برای معده درمان اسهال می باشد که یکی از بیماری های دستگاه گوارش است که دلایل مختلفی می تواند باعث این عارضه شود، یکی از مهم ترین دلایل آن میکروب سالمونلا است که در صورت درمان نکردن با کاهش فشارخون می تواند باعث مرگ بیمار شود.

همچنین اختلال گاسترو و اینتری تیس حاد که التهاب غشاء مخاطی معده و روده کوچک حاد است در اثر نوعی باکتری فرد مبتلا به اسهال می شود. برای درمان می توان از خواص عسل استفاده نمود. برطبق یک سری آزمایشات توسط محققان خواص ضد باکتریایی عسل در درمان این بیماری ها اثبات شده است.

در مورد ماده موثر عسل در بهبود اسهال اختلاف نظر وجود دارد اما عده ای بر این باورند که قند عسل سبب اسموز رطوبت درون باکتری ها می شود و باکتری ها از این طریق متلاشی می شوند، در کنار قند خاصیت اسیدی عسل نیز در نابودی باکتری ها موثر است و از طرفی وجود آنتی بیوتیک طبیعی استرپتومایسین میکروبهای عامل اسهال را نابود می کند.

در هر حالت خاصیت درمانی عسل در درمان اسهال زیر سوال نمی رود و این ماده غذایی به خوبی این مشکل گوارشی را برطرف می کند.

۴- خواص عسل برای رفلاکس معده

رفلاکس یا سوزش سرمعده مشکلی است که در طی آن اسید معده به طرف بالا حرکت می کند ولوله ی مری را که سطح آن مانند معده از پرز پوشیده نشده ملتهب می کند این التهابات در موارد شدید می تواند سبب زخم شود. علت رفلاکس می تواند مصرف غذاهای خاص و یا افزایش اسید معده باشد.

در مصرف عسل این مشکل گوارشیبه خوبی برطرف می شود، از آنجایی که اسید معده تا حدودی توسط عسل کنترل می شود بنابراین از میزان آن کاسته می شود اما نکته مهم تر در درمان رفلاکس معده طبیعت چسبناک عسل است که می تواند به حفظ اسید در معده کمک کند بنابراین از بالا رفتن اسید معده و سوزش مری جلوگیری می کند.

۵- خواص عسل برای افزایش آنزیم های معده

معده به طور طبیعی میزان زیادی آنزیم دارد که وظیفه تبدیل غذاها را به مواد مورد نیاز بدن برعهده دارند و در واقع هضم غذابه کمک آنزیم ها و اثر اسید معده انجام می گیرد.با گذر زمان و افزایش سن میزان آنزیم های بدن کاهش می یابد و فرد در هضم بسیاری از غذاها دچار مشکل می شود. این کمبود آنزیم علاوه بر سوءهاضمه مشکلاتی از جمله خستگی و سرگیجه و عدم تمرکز را نیز به دنبال دارد.

عسل حاوی مقادیری آنزیم است که وظیفه تبدیل شهد گل به عسل را در بدن زنبور بر عهده دارد. آنزیم‌های موجود در عسل، دیاستاز (آمیلاز)، اینورتاز و گلوکز اکسیداز هستند و با توجه به نوع گل های مصرفی می تواند آنزیم های دیگری هم داشته باشد. آنزیم های موجود در عسل می توانند به کمبود آنزیم معده کمک کند.

۶- خواص عسل برای معده:درمان یبوست

در درمان بیماری یبوست از ملین ها استفاده می شود و یکی از ملین های شناخته شده عسل است که علاوه بر این خاصیت، التهابات روده ها را نیز کاهش می دهد و از این رو در درمان یبوست استفاده می شود.برای راحتی هضم عسل و افزایش کارایی آن می توان آن را به همراه سبوس گندم استفاده کرد.

این ترکیب خاصیت ملینی دارد و عملکرد دستگاه گوارش را افزایش می دهد. معمولا پس از اعمال جراحی فرد به یبوست دچار می شود در این حالت با مصرف عسل می توان از این عوارض کاست و از طرفی قوای از دست رفته را به سرعت بدست آورد. اسانس های فرار عسل فعالیت روده ها را افزایش می دهد. همچنین وجود ماده گلوکوسیداستراءستیل در عسل به طور مستقیم از بروز یبوست پیشگیری می کند.

برای درمان بیماری های معده و مشکلات گوارشی عسل یکی از مهم ترین درمان ها محسوب می شود که پس از ترخیص بیماران دارای مشکلات گوارشی توسط پزشک متخصص عنوان می شود،چرا که درمان مشکلات گوارشی از طریق رژیم غذایی درست بهتر از درمان های دارویی است. اما در استفاده از عسل نیز باید طریقه مصرف را رعایت نمود تا بهترین نتیجه حاصل شود.

برای درمان زخم معده می توان از ترکیب انجیر و عسل استفاده نمود، همچنین می توانید عسل را به تنهایی استفاده کنید و برای اینکار بهتر است دو ساعت قبل و سه ساعت پس از غذا یک قاشق عسل را در آب ولرم حل و میل کنید.

در درمان نفخ معده بهترین ترکیب استفاده از عسل و کره است، همچنین پیشنهاد می شود تا پودر بالنگ و عسل را مخلوط نموده و مصرف کنید. برای بهبودی مشکل اسهال ترکیب فوق العاده قوی عسل و دارچین بسیار کارآمد است.

برای برطرف کردن رفلاکس معده بهتر است مدتی صبح به صورت ناشتا یک قاشق عسل استفاده کنید و یا در روشی دیگر می توانید از ترکیب ماست با عسل استفاده کنید روزانه یک لیوان ماست را با یک قاشق عسل ترکیب کرده و در سه وعده میل کنید.

برای افزایش آنزیم های معده در سنین سالخوردگی بهتر است روزانه یک قاشق عسل استفاده شود.

در مورد مشکل یبوست بهتر است به همراه غذا یک قاشق عسل میل کنید و همچنین ترکیب خواص شیر و عسل می تواند به مروراین مشکل گوارشی رابه طور کامل برطرف کند. بیماری های گوارشی می توانند در سایر قسمت های بدن نیز تاثیر بگذارند از جمله اینکه می توانند مشکلات عصبی ایجاد کنند و یا بوی بد دهان را سبب شوند

نکته جالب این است که خواص عسل برای معده می تواند این عوارض جانبی را نیز کاهش دهد و کیفیت زندگی را بهبود بخشد. همچنین درا کثر بیماری ها معده و دستگاه گوارش نیز درگیر می شود از جمله مشکلات کبدی و عصبی و پوسیدگی دندان ها، مواد موثره متفاوت عسل در پیشگیری از این بیماری ها به طور غیر مستقیم دستگاه گوارش را مصون می کند و به همین دلیل است که استفاده از عسل باید یک برنامه مرتب روزانه باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *